h

Onze nummer 2: Hendrik Jan

18 februari 2022

Onze nummer 2: Hendrik Jan

Foto: SP

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen de SP-kandidaten zich aan u voor. Deze keer: Hendrik Jan van Essen uit Gennep.

Ik ben Hendrik Jan van Essen, 60 jaar, echtgenote van Ellen Spikmans en vader van Anouk en Teun. Ik werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Stevig (Dichterbij) en woon sinds 1983 in Gennep. Sinds 2019 zit ik namens de SP in de gemeenteraad.

Ik ben opgegroeid in Wormerveer (Zaanstad) en veel met sport bezig geweest in mijn jeugd. Helaas kwam hier een einde aan door een ongeval tijdens mijn militaire diensttijd. Ik had een opleiding tot hovenier gevolgd en werkte ook als hovenier. Dit werk kon ik niet meer doen vanwege dat ongeval.

Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ben de Z-opleiding gaan volgen op Maria Roepaan. Hierna ben ik me verder gaan ontwikkelen door de HBO-v opleiding te gaan volgen, gevolgd door de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Ik moet zeggen: dit leren heeft mijn leven verrijkt. Het werk als SPV in verslavingszorg en crisisdienst heeft mij in staat gesteld een andere kant van de samenleving te zien. Dit heeft me verrijkt als persoon en ik heb geleerd dat niets is wat het lijkt. Dat laatste is mijn motto in het leven. Onderzoek en bekijk het van alle kanten en dan is het veelal nog niet wat je denkt dat het is.

Keuzes maken doe je veelal na onderzoek. Zo ook in de politiek, waar je het niet altijd voor iedereen naar de zin kan maken.

Reactie toevoegen

U bent hier