h

Gezondste Regio? Sport en Beweegvisie?

10 december 2023

Gezondste Regio? Sport en Beweegvisie?

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Hans Frentz vraagt zich af hoe de gemeente haar ambities aangaande 'Gezondste Regio' en de 'Sport- en Beweegvisie' kan waarmaken als er geen geld wordt vrijgemaakt voor Pica Mare.

"Als we naar Pica Mare te kijken dan weten we dat er extra uitgaven aankomen voor het zwembad en de sporthallen zonder dat deze in de huidige begroting tot uiting komen."

"Hoe kunnen we waarmaken dat we bij de 'Gezondste Regio' willen horen als we de beweging van ouderen en jongeren in een zwembad en sporthal onmogelijk dreigen te gaan maken door daar niets voor te reserveren? Wat is dan het nut van de 'Sport- en Beweegvisie 2023-2030' zoals we die in april hebben vastgesteld?

De SP heeft tegen de begroting gestemd omdat wij vinden dat ook deze zaken in de begroting opgenomen hadden moeten zijn. De SP is voorstander van het behoud van een zwembad voor Gennep.

Voor het zwemonderwijs aan de kinderen van ouders die geen eigen vervoer hebben is een particuliere zwemschool of Boxmeer een onhaalbare zaak. Wat te denken van  de vele ouderen die wekelijks aquqjoggen en de cliënten van Dichterbij die hier hun therapeutische oefeningen doen?

Geen moment hebben we geaarzeld om mee te doen aan de actie om het zwembad te behouden voor Gennep."

Reactie toevoegen

U bent hier