h

Goed zo: Geen enkel kind uitgesloten

18 september 2020

Goed zo: Geen enkel kind uitgesloten

Foto: SP

In de gemeente Gennep worden geen kinderen uitgesloten van buitenschoolse activiteiten. Dat stelt het college van B&W in antwoord op schriftelijke vragen van SP-raadslid Anieta Janssen.

Op initiatief van de SP nam de Eerste Kamer onlangs een initiatiefwet aan omtrent de vrijwillige ouderbijdrage van jeugd en jongeren die leerplichtig zijn. In de praktijk bleek namelijk, dat talloze kinderen uit het hele land niet konden meedoen aan bijvoorbeeld schoolreisjes of kerstvieringen, omdat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet konden betalen. De aangenomen wet behelst, dat die bijdrage nu ook echt vrijwillig is. 

De Gennepse SP wilde weten hoe de vlag er in de gemeente bij hangt op dat vlak. Het college maakte een rondgang langs de scholen en meldt nu, dat er geen leerlingen worden uitgesloten. Soms worden er aparte potjes gehanteerd, in andere gevallen wordt er doorverwezen naar Stichting Leergeld om deelname te verzekeren. Wel zal de gemeente scholen er met enige regelmaat op wijzen dat actieve en transparante communicatie richting ouders/verzorgers over de vrijwillige ouderbijdrage gewenst is.

Reactie toevoegen

U bent hier