h

De nieuwe partijvoorzitter...uit Limburg!

6 januari 2016

De nieuwe partijvoorzitter...uit Limburg!

Foto: Bas de Meijers / Tribune/SP

"Tijdens het SP-Congres werd Ron Meyer gekozen tot landelijk voorzitter van de SP. Nog net in het oude jaar liep ik hem tegen het lijf in het SP-hoofdkantoor in Amersfoort...   

Ik ken Ron goed. Door zijn SP-fractievoorzitterschap in Heerlen en zijn werk bij de vakbond kwam ik als Tribune-redacteur regelmatig met hem in aanraking. Wat me wel eens opviel waren zijn vastberadenheid en felheid tijdens acties enerzijds, en anderzijds zijn eerder zachte en bedachtzame aard tijdens persoonlijke gesprekken en interviews. Hij kijkt je dan altijd recht in de ogen aan, formuleert kalm en luistert geduldig. Goede eigenschappen voor een partijvoorzitter, lijkt mij.

Foto: Suzanne van de Kerk

Ik denk dat de Gennepse SP een goeie aan 'm heeft. Als fractievoorzitter in Heerlen weet hij wat het is om op lokaal niveau mee te besturen. Daarnaast kent hij Limburg natuurlijk uitstekend. De specifieke problemen en kansen in onze provincie zijn hem bekend, evenals de rol die de SP hierin kan spelen. 

We hebben nu een Limburger als landelijk partijvoorzitter. Dat betekent natuurlijk niet dat dan alles automatisch wel goed komt in de partij. Maar een beetje bijzonder is het wel. En leuk. Het zal niet lang duren voordat Ron een bezoek brengt aan onze Gennepse afdeling. Ik zie ernaar uit."

Rob Janssen, fractievoorzitter SP-Gennep 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier