h

TV-ergernis: Geef de Duitse zenders terug!

4 augustus 2011

TV-ergernis: Geef de Duitse zenders terug!

Ook al zo boos dat Ziggo zenders als ZDF en WDR heeft geschrapt? Dan bent u niet de enige. In de grensstreek klagen talloze kijkers zonder digitale tv over het feit dat ze deze zenders nu moeten missen. Uitgerekend ZDF en WDR zenden nog films uit zonder hinderlijke reclame-onderbrekingen; uitgerekend ZDF en WDR brengen muziekprogramma’s en documentaires waar veel streekgenoten zich op verheugen en waar menigeen zelfs mee opgegroeid is. SP-Kamerlid Jasper van Dijk roept nu iedereen op om klachten met kabelbedrijven kenbaar te maken via: kabelklachten@sp.nl.

Van Dijk: “Kabelbedrijf Ziggo speelt een smerig spelletje met TV-kijkers die geen digitale televisie hebben. Langzaam wordt het analoge zenderaanbod afgebouwd, zodat kijkers worden gedwongen om een digitale aansluiting te nemen, met de bijbehorende kosten. Het minste wat Ziggo kan doen, is het tarief verlagen. Minder zenders betekent immers ook minder kosten.” Ondanks het feit dat minstens 40 procent van de kijkers nog naar volle tevredenheid gebruik maakt van analoge televisie, is Ziggo begonnen met een uitsterfbeleid van deze voorziening. Hiermee houdt Ziggo zich niet aan de wettelijke taak om een pluriform aanbod te leveren. Om die reden zijn twaalf programmaraden naar het Commissariaat van de Media gestapt.
Het SP-Kamerlid vindt dat minister Van Bijsterveldt garant moet staan voor een betaalbaar en pluriform televisie-aanbod. Kabelbedrijven zoals UPC en Ziggo hebben nu een monopolie op het analoge TV-aanbod. Kijkers hebben maar te slikken wat de kabelaars beslissen en worden vaak met hoge kosten geconfronteerd. Van Dijk wil daarom dat de regering een onafhankelijke klachteninstantie opricht, waar klachten van kijkers serieus in behandeling worden genomen.
Jasper van Dijk roept nu iedereen op om zijn klachten met kabelbedrijven te melden. De klachten worden later dit jaar gebundeld en aangeboden aan minister Van Bijsterveldt. Mail naar: kabelklachten@sp.nl.

U bent hier