h

Gemeenten zeggen nee tegen afbraak sociale werkplaats

4 juli 2011

Gemeenten zeggen nee tegen afbraak sociale werkplaats

SP-leider Emile Roemer is blij dat de gemeenten ‘nee’ hebben gezegd tegen het uitkleden van de sociale werkplaatsen. Op 8 juni kwamen lokale bestuurders in Ulft bij elkaar op het VNG-congres over het bestuursakkoord, waarin onder meer de ontmanteling van de sociale werkplaatsen beschreven staat.

Tijdens de grote manifestatie die buiten de congreszaal plaatsvond, protesteerden duizenden WSW’ers samen met de vakbonden, de PvdA, GroenLinks en de SP tegen de afbraakplannen van het kabinet. Ook Gennepse WSW’ers gaven hierbij acte de presence.
Al eerder deelden Gennepse SP’ers in het kader van een landelijke WSW-enquete van de SP zo’n 280 formulieren uit bij Intos. Over het algemeen waren de mensen erg blij dat nu ook eens naar hun mening werd gevraagd en de reacties waren enthousiast. Meestal wordt er alleen maar over hun hoofden heen beslist. Zoals een van de werkbegeleiders het uitdrukte: ‘Dit is zo'n beetje de zwakste groep in de samenleving. Zij kunnen zich niet verweren’.
Emile Roemer na het besluit van 8 juni: ‘Ik ben blij dat wethouders zich niet laten misbruiken door het kabinet-Rutte. De eerste slag in de strijd tegen de afbraak van de sociale zekerheid is gewonnen.’

U bent hier