h

Statenverkiezingen: SP verliest een zetel

16 maart 2023

Statenverkiezingen: SP verliest een zetel

Foto: SP

De SP verliest een zetel in Provinciale Staten van Limburg. De partij gaat van vier naar drie in Maastricht. In Gennep kwam de SP met 6,7 procent ongeveer op het Limburgse gemiddelde terecht. 

Over de hele linie verliest de SP in alle Limburgse gemeenten enkele procentpunten; alleen in de gemeente Maastricht bleef de partij stabiel. Met uitzondering van Heerlen (13,5 procent) werd er tussen de vijf en zeven procent van de stemmen behaald. 

Dat geldt ook voor Gennep en Bergen (6,7 respectievelijk 5,6 procent), hoewel daar wel flinke verliezen werden geleden ten opzichte van vier jaar geleden. Daarmee komt de SP in de Kop van Limburg na eerdere monsterscores in grote lijnen op het Limburgse SP-gemiddelde terecht. 

Over monsterscores gesproken: BBB dendert met ruim 18 procent het Limburgs Parlement binnen en wordt in één klap de grootste partij. De SP Gennep en Bergen feliciteert BBB met dat glanzende resultaat.

Reactie toevoegen

U bent hier