h

"Altijd op iemand kunnen rekenen"

8 oktober 2018

"Altijd op iemand kunnen rekenen"

Foto: SP

Het 'noaberschap' is mijn ideaal. Dat zegt het nieuwe SP-raadslid Fake Mulder deze week in VIA Gennep.

Maandagavond 24 september werd Fake Mulder (47 jaar) geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de SP. Wie is deze nieuwe volksvertegenwoordiger? Zijn accent verraadt dat hij niet uit de buurt komt.

“Ik ben geboren in Hardenberg en getogen in Groningen. Sinds 2016 woon ik met mijn partner Ellen en onze zoon Sjoerd in Gennep.  Onze dochter Maaike studeert in Arnhem en woont daar op kamers. We hebben nog een varkensbedrijf in Duitsland, maar willen hier in de buurt een biologische stadstuin opstarten met arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik word hierin gedreven door onze zoon die het syndroom van Down heeft. Ik gun hem en andere jongeren zo’n fijne werkplek in de buitenlucht.”

“Namens de SP ga ik me richten op duurzaamheid en milieu. Het dumpen van afval in de plantsoenen moet bijvoorbeeld worden aangepakt. En ik wil me inzetten om eenzaamheid tegen te gaan. Het ‘noaberschap’ (ook wel burenhulp, red.), zoals ik dat ken uit Groningen is mijn ideaal. Dat je altijd op iemand uit je directe omgeving kunt rekenen als je hulp nodig hebt.”

(Bron: VIA Gennep)

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier