h

"Ruimte voor nieuwe initiatieven"

4 juli 2018

"Ruimte voor nieuwe initiatieven"

Foto: Theo Wijnhoven

De SP-fractie heeft zich tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces tevreden getoond over de manier waarop het college werk gaat maken van het sociale beleid.

SP-raadslid Hans Frentz tijdens het debat: “Er wordt meer werk gemaakt van de ondersteuning van de minder draagkrachtigen, de tegemoetkoming in de ziektekosten wordt verbeterd en de schuldhulpverlening wordt versterktBovendien zal Intos zal in stand blijven, daar zijn we tevreden over, mede gezien de landelijke druk die al jaren op de Sociale Werkvoorziening wordt uitgeoefend. We zien ernaar uit om samen met het college de benodigde slag te maken om Intos ook voor de lange termijn veilig te stellen. Intos hoort bij Gennep, als belangrijke sociale werkgever en zeker ook qua traditie.” 

Frentz zei dat in het kader van het zogenaamde collegeprogramma, dat de uitvoering behelst van het coalitieakkoord van CDA, SP en VVD. Deze drie partijen vormen sinds de raadsverkiezingen in maart de coalitie. Ook benoemde Frentz de solide financiële positie van de gemeente; iets wat “de komende jaren ruimte voor nieuwe initiatieven zal bieden”. 

Ook ondersteunde de SP de oproep om in Den Haag te protesteren tegen het geringe aantal extra politie-agenten dat het ministerie van Justitie voor Limburg heeft gereserveerd. Van de ruim 1100 agenten komen er namelijk maar 32 naar Limburg. De Gennepse motie, een initiatief van coalitiepartner VVD, werd gesteund door de voltallige gemeenteraad.

Tijdens de raadsvergadering vonden er diverse aanvaringen plaats tussen D66 en de andere partijen. Viel die partij al eerder door de mand met de insinuatie als zouden de drie wethouders voor zichzelf een loonsverhoging hebben geregeld – wat niet waar is en ook helemaal niet kan; ditmaal wilde D66 gelezen hebben dat de SP ineens voor een rondweg/doorsteek in Milsbeek zou zijn. Wat natuurlijk nergens staat en ook weer helemaal niet waar is. Toen D66 daarop werd aangevallen, mompelde de D66-woordvoerder iets van: “Na ja, we zien wel”. Of zoiets. Om even later maar weer over de Niersdalbrug te beginnen…Gelukkig heeft het genoemd collegeprogramma de titel ‘Volle kracht vooruit’ meegekregen. Daar voelt de SP zich heel wat beter bij thuis.

Reactie toevoegen

U bent hier