h

Verkiezingsprogramma: Voor Elkaar in Gennep

14 februari 2018

Verkiezingsprogramma: Voor Elkaar in Gennep

Foto: SP

De Gennepse SP heeft haar verkiezingsprogramma voor 2018-2022 met de titel 'Voor Elkaar in Gennep' gepresenteerd. De partij zet voor de komende vier jaar opnieuw in op een sociaal, verantwoord beleid met de menselijke maat als uitgangspunt.

Het stuk is de afgelopen tijd tot stand gekomen op basis van de inbreng van de Gennepse SP-leden tijdens diverse ledenbijeenkomsten. Fractievoorzitter en lijsttrekker Rob Janssen: “De titel ‘Voor Elkaar in Gennep’ slaat enerzijds op het feit dat we goede dingen voor elkaar hebben gekregen de afgelopen jaren. Maar uit ‘voor elkaar’ spreekt ook: solidariteit, samen, met je medemens. We willen er de komende vier jaar opnieuw staan voor de gewone mensen in onze gemeenschap.”

Speerpunten uit het SP-programma:

1) Zorg moet een recht blijven. De gemeente moet de landelijke bezuinigingen blijven repareren, zo lang de landelijke overheid dat nalaat; het door de SP ingestelde noodfonds voor de zorg blijft behouden.

2) Rust in het buitengebied. Geen nieuw asfalt meer in het vrije veld; wel voortzetting van het onderhoud van de kwaliteit van de bestaande straten. Landbouw en veeteelt in evenwicht met natuur en milieu.

3) Leefbaarheid betekent kwaliteit voor iedereen. Voorzieningen in de kern blijven op peil of worden waar mogelijk uitgebreid. Meer woningen in kernen geschikt of levensbestendig maken voor senioren. Nieuwbouw wordt betaalbaar en bereikbaar voor woningzoekenden uit onze gemeente.

4) De gemeente blijft haar verantwoordelijkheid voor Intos en zijn werknemers nemen, ondanks de krimpende bijdrage van het Rijk aan wat vroeger de sociale werkvoorziening was.

5) Geen stijging van de gemeentelijke lasten voor de burger, net als de afgelopen vier jaar. Dus: ook geen verhoging van de OZB buiten de inflatiecorrectie.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier