h

Recreatiezaal opnieuw op agenda

19 april 2017

Recreatiezaal opnieuw op agenda

Foto: Dagblad De Gelderlander

De SP heeft de recreatiezaal van het verpleeghuis van de Norbertushof opnieuw op de politieke agenda gezet.

Een delegatie van de gemeenteraad gaat nu het gesprek aan met bewoners en hun familie, vrijwilligers en verzorgenden, zo werd tijdens de raadsvergadering van 18 april besloten. De SP neemt namelijk geen genoegen met de tot nu toe getoonde inzet van het college van B&W om te komen tot compensatie van genoemde recreatiezaal. Die werd onlangs gehalveerd vanwege aangrenzende nieuwbouw.

Al eerder drong de SP bij het college aan op compensatie van de recreatieruimte en werd daarin gesteund door nagenoeg alle andere partijen. Recentelijk liet het college echter weten dat zorgorganisatie Pantein dat niet ziet zitten en leek de zaak als afgedaan te willen beschouwen. Maar naar nu blijkt heeft het college helemaal niet met vrijwilligers en bewoners gesproken. En dat was wel waar de SP nadrukkelijk om gevraagd had.

SP-raadslid Anieta Janssen: “Door ruimtegebrek kan een aantal bewoners niet meer aan tal van activiteiten deelnemen. Die mensen worden nu dus buitengesloten. Dat mag niet; het zijn onze meest kwetsbare inwoners. Precies dat is ook wat de vrijwilligers verdriet doet. En uitgerekend met hen heeft het college niet gepraat. Onacceptabel. Ik bedoel, hoe kan dat nou: de gemeente spreekt mooie woorden en produceert dikke beleidsstukken over het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving, maar komt blijkbaar niet op het idee om hen erbij te betrekken als het over knelpunten in de praktijk gaat.”

De gemeenteraad gaat dat nu wel doen. Inzet: een open dialoog waarin álle betrokkenen gehoord worden en niet alleen Pantein.  

Foto: SP

Op werkbezoek bij de Norbertushof. Vlnr: vrijwilliger Ben Beker, SP'ers Frans Sinel, Jan van Gemert, Anieta Janssen

Reactie toevoegen

U bent hier