h

Naar het Nationaal ZorgDebat

22 februari 2017

Naar het Nationaal ZorgDebat

Foto: Theo Wijnhoven

Op zaterdag 18 februari vond het Nationaal ZorgDebat in Den Haag plaats. Dolinda Wijnhoven en Frans Sinel vertegenwoordigden de Gennepse SP.

Het initiatief van de SP, een Nationaal  Zorgfonds zonder eigen risico is inmiddels uitgegroeid tot een breed gedragen, maatschappelijke beweging. 

Om half negen zijn Frans en ik vanuit Milsbeek naar Nijmegen afgereisd. Op Station Dukenburg stonden twee bussen klaar die om half tien met ruim tachtig mensen richting Den Haag vertrokken. Omstreeks half twaalf werden we in een megagrote tent hartelijk ontvangen met koffie en broodjes. 

Het programma startte rond het middaguur met muziek, spreekstalmeester Sjaak Bral, toespraken van mensen uit de zorg en mensen die zorg behoeven. Inmiddels was de tent op het Maieveld helemaal volgestroomd met 10.000 actievoerders.

Foto: SP

Het lijsttrekkersdebat tussen Roemer (SP), Krol (50Plus), Klaver (GroenLinks) en Asscher (PvdA) leverde een aantal toezeggingen op. 50Plus van Krol onderstreept Het Nationaal Zorgfonds volledig. PvdA en GroenLinks staan er iets anders in, maar willen in ieder geval een eind maken aan de marktwerking in de zorg en afschaffing van het eigen risico. 

Het hoogtepunt van deze dag was de optocht door de zonovergoten straten van Den Haag. Zoveel enthousiaste, gelijkgestemde en strijdbare mensen. Mooi om daar onderdeel van  te zijn.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier