h

Gennep krijgt vangnetregeling zwemmen

24 juni 2015

Gennep krijgt vangnetregeling zwemmen

Foto: rjanssen / SP Gennep

Op initiatief van de SP schakelt Gennep een tandje bij voor de zwemvaardigheid van kinderen. Uit cijfers bleek onlangs dat er in de gemeente nog steeds kinderen zijn die de basisschool verlaten zonder zwemdiploma. Gennep krijgt nu een vangnetregeling voor kinderen uit de kwetsbare inkomensgroepen.

Volgens SP-raadslid Anieta Janssen moeten kinderen in een waterrijk land als Nederland kunnen leren zwemmen: “Wij vinden dat de overheid hier een mede-verantwoordelijkheid voor draagt. Als blijkt dat er kinderen buiten de boot vallen, dan moeten we als politiek daar iets aan doen.”

De SP-fractie diende tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota een motie in, die gesteund werd door KERN, D66 en het CDA. Het college gaat nu aan de slag om de vangnetregeling vorm te geven.

Met ingang van het schooljaar 2012-2013 werd het schoolzwemmen waarbinnen alle basisschoolkinderen leerden zwemmen afgeschaft . Stichting MaGe nam vervolgens de uitvoering hiervan met succes ter hand. Toen uit de evaluatie 'Effecten afschaffen schoolzwemmen' bleek dat er alsnog kinderen zijn die niet kunnen leren zwemmen, zag de SP daarin een taak voor de gemeente. Resultaat daarvan is de nieuwe vangnetregeling, die moet voorkomen dat kinderen om financiële redenen niet meer zouden leren zwemmen.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier