h

SP Limburg geeft groen licht voor coalitieakkoord

27 april 2015

SP Limburg geeft groen licht voor coalitieakkoord

De Limburgse SP heeft ingestemd met het coalitieakkoord van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA. Dat gebeurde op zaterdag 25 april in Roermond tijdens de Regioconferentie van de partij.

De afgevaardigden van de lokale SP-afdelingen stemden unaniem voor het coalitie-akkoord 'In Limburg bereiken we meer' en daarmee is de weg vrij voor de eerste deelname van de SP aan het provinciebestuur van Limburg. Ook de voordracht van Daan Prevoo en Marleen van Rijnsbergen als gedeputeerden werd unaniem gesteund.

Raadsleden Anieta Janssen en Rob Janssen vertegen-woordigden de SP Gennep tijdens de Regioconferentie. 'Wij zijn gecharmeerd van het sociale gehalte in dit coalitieakkoord', zegt Rob Janssen. 'De leidraad dat economische structuurversterking niet zonder sociale structuurversterking kan, mag bijzonder genoemd worden. Ook omarmen we de terughoudendheid van het nieuwe bestuur als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de intensieve veehouderij. Tot slot gaat Limburg sterker dan ooit focussen op grensoverschrijdende ontwikkelingen. En dat juichen wij in Gennep uiteraard zeer toe.'

De SP won tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten 2 zetels (van 6 naar 8) en is nu na het CDA en de PVV de derde partij in Limburg. De nieuwe vijfpartijencoalitie heeft een stevige meerderheid in de Staten.

 

Reactie toevoegen

U bent hier