h

Vertrouwen

31 oktober 2014

Vertrouwen

"Grote woorden bezigt CDA-raadslid Ingrid Voncken in een ingezonden brief in de kranten. Daarbij gebruikt ze het woord ‘vertrouwen’ en verwijt de SP een gebrek daaraan. In zichzelf notabene. Ik moet zeggen: ze durft."

"Rondom de verkiezingen haalde uitgerekend het Gennepse CDA alle kranten, omdat er een vertrouwensbreuk was ontstaan tussen haar partij en alle andere partijen uit de vorige gemeenteraad van Gennep. Als gevolg waarvan het CDA buiten de coalitie viel.

Nu – een half jaar later – is de frustratie daarover kennelijk nog zo groot, dat het CDA een wel heel bijzondere kaart trekt. Namelijk het uiten van onvrede over het feit dat andere partijen wèl vertrouwen hebben. In zichzelf, en in elkaar. Deze denkwijze is, zover ik weet, uniek in de politiek: kwaad worden als anderen wèl met elkaar door een deur kunnen.

Ik heb als Statenlid het Limburgse CDA leren kennen als een serieuze partij die doorgaans doeltreffend voor zijn standpunten opkomt en met de nodige christen-democraten, van Mook tot Schinveld, heb ik altijd een goed contact onderhouden. Op basis van vertrouwen. Maar blijkbaar heeft het woord vertrouwen bij het CDA Gennep een andere betekenis. Dat mag. Maar dat betekent niet dat andere partijen dan iets uit te leggen hebben."

 

Rob Janssen

Fractievoorzitter SP Gennep

 

Dit opinie-artikel werd geplaatst in dagblad De Gelderlander en de Maas- en Niersbode.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier