h

Informateur: Coalitie SP, D66 en VVD

1 april 2014

Informateur: Coalitie SP, D66 en VVD

SP, D66 en VVD gaan onderhandelingen voeren over de vorming van een nieuwe coalitie in Gennep. De partijen volgen daarmee het advies van informateur Nico Heijmans, die zijn voorstel tijdens een opvallend druk bezochte bijeenkomst in de raadszaal toelichtte.

Nagenoeg alle fracties in de gemeenteraad van Gennep waren het erover eens dat de SP als grote winnaar van de verkiezingen moet gaan meebesturen. Tegelijkertijd was gebleken dat voortzetting van de oude coalitie van CDA, KERN en D66 – ondanks hun nipte raadsmeerderheid – geen wenselijke optie meer is.

“De combinatie SP-D66-VVD is een mooie mix van ervaring, nieuw bloed en zakelijk-kritisch vermogen”, zei SP-fractieleider Rob Janssen tijdens de bijeenkomst. Janssen stelde het Gelderse SP-Statenlid en voormalig wethouder financiën in Nijmegen Peter Lucassen voor als formateur van de nieuwe coalitie. Hij zal de coalitie-onderhandelingen in Gennep gaan leiden.

Vertrouwensbreuk

Informateur Heijmans wees tevens op een vertrouwensbreuk die was ontstaan tijdens de voorbije bestuursperiode. In reactie daarop riep Rob Janssen alle partijen op om die breuk zo snel mogelijk proberen te repareren. “Het is nu zaak om elkaar de hand te reiken en de dialoog aan te gaan, los van of je nou in de coalitie of oppositie zit. De toekomst van Gennep is het waard.”          

Reactie toevoegen

U bent hier