h

SP-kandidaat stelt zich voor: Rob Janssen (nummer 1)

17 maart 2014

SP-kandidaat stelt zich voor: Rob Janssen (nummer 1)

Op de SP-site leggen kandidaten van onze lijst uit waarom een stem op de SP op 19 maart zo belangrijk is. Een van hen is Rob Janssen, de lijsttrekker.

Ik ben opgegroeid in de Puttershof in Gennep en laat ik maar eerlijk zijn: de politiek werd mij nou eens NIET met de paplepel ingegoten. Wel kreeg ik van mijn ouders en op school een sterk gevoel voor sociale en menswaardige verhoudingen mee en dat zal wel de reden zijn dat ik goed in mijn vel zit bij de SP.

Na de lagere school (Maria Goretti in Gennep), gymnasium-alfa (Elzendaal, Boxmeer) studeerde ik Duitse taal- en letterkunde en Duitslandstudies aan de Universiteit van Nijmegen, waar ik in 1994 mijn doctoraal haalde. Tijdens de militaire dienst (Seedorf, Duitsland) volgde ik een cursus journalistiek, werkte een tijdje in het wegtransport en daarna trad ik als redacteur in dienst bij De Tribune, het nieuwsblad van de SP. In 2003 werd ik namens die partij gekozen in Provinciale Staten van Limburg en daar zit ik - met een onderbreking van twee jaar - nog steeds.

En nu dan lijsttrekker voor de raadsverkiezingen in Gennep. Veel dingen gaan goed, zijn fijn in onze Niersgemeente. Daarom woon ik er nog steeds. Maar het is de hoogste tijd voor andere keuzes. Er is geen geld meer voor prestige-projecten; het wordt keihard knokken om zaken als ouderenzorg en sociale werkvoorziening overeind te houden. Dat gevecht willen wij aan gaan. Vandaar onze verkiezingsleus: menselijk en sociaal. 100% sociaal.

Reactie toevoegen

U bent hier