h

SP-kandidaat stelt zich voor: Paul Roemer (nummer 13)

14 maart 2014

SP-kandidaat stelt zich voor: Paul Roemer (nummer 13)

Op de Gennepse SP-site leggen kandidaten van onze lijst uit waarom een stem op de SP op 19 maart zo belangrijk is. Een van hen is Paul Roemer uit Heijen, de nummer 13 van de kandidatenlijst.

Ik ben Paul Roemer,  wonend in Heijen. In ons gezin werd al vroeg gediscussieerd over maatschappelijke thema’s. Ik ben sinds 1990 lid van de SP. Belangrijke kernbegrippen zijn voor mij: menselijke waardigheid,
solidariteit en gelijkwaardigheid. Tot nu toe ben ik niet politiek actief geweest. Nu de SP-afdeling Gennep  voor de eerste keer meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen wil ik echter graag mijn steentje bijdragen. Ik hoop dat de SP een positieve bijdrage kan gaan leveren aan de politiek in Gennep.  Ik zou willen dat de gemeente zich inzet voor het welzijn van alle inwoners en dat publiek geld niet wordt besteed aan prestigeprojecten. Ik vind het belangrijk dat kwetsbare burgers de weg wordt gewezen naar voorzieningen die er voor hen zijn, denk bijv. aan de voedselbank, maar ook aan een tegemoetkoming in de contributie van een sportclub of andere vormen van ondersteuning.
Ik heb als conrector op het Elzendaalcollege, locatie Gennep, te maken met de overgang van de Jeugdzorg naar de gemeenten. Daarnaast besteed ik veel tijd en aandacht aan de invoering van passend onderwijs. Dit vraagt goede afspraken met alle betrokken partijen, waaronder de gemeente.  Omdat er steeds meer taken bij de gemeenten worden neergelegd, is het van groot belang dat de SP invloed kan uitoefenen zodat beleid op een eerlijke en sociale manier wordt ingevuld. Om alle taken goed te kunnen uitvoeren, ben ik ervan overtuigd dat er meer moet worden samengewerkt met omliggende gemeenten, ook over de Maas.

Reactie toevoegen

U bent hier