h

SP-zorgenquête: veel ongerustheid over de zorg.

15 oktober 2013

SP-zorgenquête: veel ongerustheid over de zorg.

 


Dit najaar stapt de Gennepse SP naar de inwoners van de gemeente met de vraag: Wat zou u doen als ú de baas was? Op 21 en 24 september vond de eerste etappe plaats. De respons was groot. Én uiteenlopend! Een impressie.

 

Veel mensen blijken zich zorgen te maken over de verkeersveiligheid in zowel de woonwijken als het centrum van Gennep; bij verbeteringen moet speciaal gelet worden op ouderen en kinderen. Dat centrum, aldus heel wat respondenten, moet veel meer een eenheid worden waarin bovendien leegstand bestreden wordt.

Daarnaast uitte het publiek de nodige kritiek op geldverslindende projecten als de Floriade, de Niersdalbrug en het plan Koningsven - De Diepen met de bijbehorende zandtransportroute.

 

Maar de voorlopige nummer één van de Gennepse kopzorgen is de zorg. De gevolgen van de rijksbezuinigen op bijvoorbeeld de Wmo blijkt voor veel ongerustheid onder de Gennepenaren te zorgen. Hoe gaat de gemeente die bezuinigingen invullen en wat gaat dat concreet betekenen voor de zorg-vrager? De onzekerheid over die vragen blijkt groot in Gennep.

 

Ook het vermelden waard: menig respondent geeft aan dat het over het algemeen goed wonen is in de gemeente en hoopt dat de sfeer in met name de kernen in de toekomst behouden blijft.

 

Onbegrijpelijk daarentegen vinden de nodige Gennepenaren dat de gemeente geen cent over heeft voor de Pleinfeesten, terwijl wél zoveel geld naar de Floriade is gegaan. Sowieso zijn velen van mening dat Gennep zich bestuurlijk en economisch meer moet richten op Oost-Brabant in plaats van de regio Venlo.

 

Op 19 en 22 oktober post de Gennepse SP opnieuw gepost en op zaterdag 23 en dinsdag 26 november doen we het weer: op zaterdag van 09.00 tot 14.00 op het Jan Lindersplein en op dinsdag van 09.00 tot 12.00 op het Europaplein.

Reactie toevoegen

U bent hier