h

Op de bres voor het OV

1 juli 2013

Op de bres voor het OV

Overvolle Veolia-treinen, gebrekkige busverbindingen over de Maas, slechte reismogelijkheden naar het UWV en CWI: ziedaar een impressie van de eerste resultaten van de OV-enquete van de Gennepse SP. 

 

Op zaterdag 15 juni postten partij-genoten in het centrum van Gennep om mensen naar hun mening te vragen over het openbaar vervoer in de regio. Met datzelfde doel wordt momenteel ook een flyer huis-aan-huis verspreid.

 

Dat de trein naar Nijmegen vanaf Boxmeer en Cuijk overvol zit en daardoor soms bij station Mook-Molenhoek gewoon doorrijdt, wisten we al van eerdere acties. Maar waar menigeen misschien nog niet bij stil heeft gestaan, is dat je voor een bezoekje aan UWV of CWI onderhand een hele dag kunt uittrekken als je geen auto hebt. Die zijn namelijk sinds enige tijd gevestigd in Venlo en Venray en reis daar maar eens heen met bus en/of trein!

Veel mensen die we spraken zeiden nooit met het openbaar te reizen, omdat de mogelijkheden te beperkt zijn, of te veel tijd kosten.

 

Momenteel komen ingevulde flyers en mails binnen bij de SP. Alle reacties zullen worden gebundeld en door de Limburgse SP-Statenfractie ingebracht worden in de onderhandelingen met de vervoerder waaraan straks de nieuwe OV-concessie voor Limburg wordt verleend. 

Reactie toevoegen

U bent hier