h

SP-onderzoek naar volle treinen Maaslijn

22 mei 2012

SP-onderzoek naar volle treinen Maaslijn

Jan van Gemert interviewt passagier.
“Gennepse SP-er Jan van Gemert interviewt reiziger”.

Gennepse SP’ers posten deze week op station Mook-Molenhoek om treinreizigers te vragen naar hun ervaringen op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. Aanleiding vormen aanhoudende berichten over overvolle treinen in de spits, waardoor veel reizigers moeten staan of soms niet eens meer meekunnen. De SP wil die drukte in kaart brengen aan de hand van de ervaringen van reizigers. Vervolgens wil de partij gaan kijken of ze met een plan komt om de capaciteit op de Maaslijn te vergroten.

De actie van de SP Gennep vindt plaats in het kader van een enquete op alle stations aan de Maaslijn. In samenwerking met de Statenfracties van Limburg, Gelderland en Noord-Brabant vragen leden van alle SP-afdelingen langs dat traject treinreizigers deze week naar hun mening. Gennep heeft weliswaar geen station, maar veel inwoners uit deze gemeente stappen regelmatig in Mook-Molenhoek, Cuijk of Boxmeer op de trein.
Het Limburgse SP-Statenlid Ben Rewinkel: “Het grootste probleem is dat de Maaslijn enkelsporig is. Hierdoor kunnen er minder treinen rijden en moeten treinen vaak op elkaar wachten. Met de aanleg van een extra spoor kunnen er meer treinen rijden en zullen de vertragingen flink afnemen. Het verdubbelen van de spoorlijn is een serieuze optie die we zeker gaan bekijken.”

De enquete is ook online in te vullen: http://maaslijn.nu/

U bent hier