h

Landelijke manifestatie tegen kernenergie

11 april 2011

Landelijke manifestatie tegen kernenergie

Op zaterdag 16 april vindt een grote landelijke manifestatie plaats tegen (nieuwe) kerncentrales in Nederland onder het motto ‘Schoon genoeg van kernenergie’. Kom op die dag ook naar de Dam in Amsterdam, De brede coalitie van
maatschappelijke organisaties die de manifestatie organiseert wordt ook door de SP ondersteund.

Het klimaat verandert. Dat komt door de broeikasgassen die we massaal uitstoten. Steeds vaker hoor je daarom dat we niet om kernenergie heen kunnen. Kerncentrales stoten geen CO2 uit. Daarom noemen voorstanders kernenergie als de ideale energiebron in deze tijd van klimaatverandering. Toch komt er wel degelijk CO2 vrij bij alle processen rondom kernenergie, zoals de winning van uranium, het transport van kernbrandstof en –afval, de bouw en het afbreken van de kerncentrale. Maar bovenal: kernenergie is niet nodig. We kunnen veel slimmer met energie omgaan, waardoor we er veel minder van nodig hebben. En er zijn genoeg schone manieren om energie op te wekken.Maar dan moeten we daar wel nú mee beginnen, en geen geld meer investeren in vuile, onveilige en dure kernenergie!
Ondanks de nucleaire catastrofe in Japan waardoor wederom een groot gebied voor zeer lange tijd volstrekt onbewoonbaar is geworden, en net 25 jaar na de ramp in Tsjernobyl, gaat het rampkabinet van VVD, CDA en PVV door met de plannen voor nieuwe kerncentrale(s) in Nederland. Binnenkort is er in de Tweede Kamer een debat over de bouw van nieuwe kerncentrales en aan de vooravond daarvan is een helder signaal vanuit de bevolking van groot belang.
Kernenergie past niet in een schone toekomst. Toch wil het kabinet een vergunning geven voor een 2e kerncentrale in Nederland. In Duitsland worden de consequenties uit de recente ramp in Japan wel getrokken. Nú is de tijd om te laten zien dat je tegen kernenergie bent. Kom op zaterdag 16 april massaal naar de Dam in Amsterdam voor de grote manifestatie om duidelijk te maken dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Zet de datum in je agenda en zeg het voort!
Op onderstaande link kunt u ook een petitie tekenen.

U bent hier