h

SP opnieuw de grootste in Gennep

17 maart 2011

SP opnieuw de grootste in Gennep

Tegen de trend in en als enige in Limburg; dat kan gezegd worden van de SP-afdeling in Gennep. Tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten van Limburg op 2 maart werd de SP de grootste partij in de gemeente Gennep.

Daarmee herhaalde de partij van de tomaat het succes van de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010, toen eveneens de meeste kiezers in Gennep op de SP stemden. Ditmaal echter kon geen enkele Limburgse SP-afdeling aan Gennep tippen; in de hele provincie was Gennep de enige gemeente waar de SP de grootste is geworden. “Het feit dat onze landelijke voorman Emile Roemer populair is en uit buurgemeente Boxmeer komt, heeft natuurlijk in ons voordeel gewerkt”, zegt SP-bestuurslid Rob Janssen uit Ottersum. “Verder heeft onze lokale afdeling het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd, veelal samen met de inwoners van de gemeente, en zijn we goed zicht- en hoorbaar geweest. Daar gaan we de komende tijd gewoon mee door. Aan de komende gemeenteraadsverkiezingen – wanneer die ook plaatsvinden – willen we hoe dan ook meedoen.”
Janssen was vanaf 2003 zelf Statenlid en kreeg op 2 maart een fors aantal voorkeursstemmen, maar die waren niet genoeg voor een derde periode in Provinciale Staten. “Jammer, maar het positieve overheerst. Het idee dat opnieuw zoveel mensen op de SP gestemd hebben heeft ons veel vertrouwen gegeven.” En dus prijkten daags na de verkiezingen in het Gennepse grote banners op de verkiezingsborden:
‘SP-stemmers bedankt’.

(Dit artikel verscheen op 16 maart in de Maas- en Niersbode)

U bent hier