h

SP-Statenlid Rob Janssen: “Elke stem telt voor drie”

9 februari 2011

SP-Statenlid Rob Janssen: “Elke stem telt voor drie”

SP-Statenlid Rob Janssen uit Ottersum gaat voor een derde periode in Provinciale Staten van Limburg en staat op nummer 10 van lijst 2. Volgens hem heeft op 2 maart elke stem een driedubbele lading.

Foto Rob Janssen“Allereerst is er natuurlijk het provinciale gebeuren”, vertelt Janssen, die sinds 2003 in Maastricht Statenlid namens de SP is. “Om eens twee dingen te noemen: Limburg verkocht ons energiebedrijf Essent, dat nu helaas in buitenlandse handen is. Een hele slechte, en zelfs gevaarlijke zaak. Ook verschenen her en der in Limburg steeds meer bio-industriële megastallen, terwijl iedereen juist steeds meer waarde hecht aan dierenwelzijn, voedselkwaliteit en natuur en landschap. Als het aan de SP had gelegen waren die dingen nooit gebeurd. Ten tweede wordt de Eerste Kamer, die het beleid op kwaliteit controleert, gekozen door Provinciale Staten. En tenslotte noemde premier Rutte de komende verkiezingen een eerste test voor zijn kabinet. Het is dus op 2 maart aan de kiezers of ze met hun stem het huidige landelijke beleid ondersteunen of niet. Kortom: elke stem telt voor drie.”
Maar er zijn ook onderwerpen ‘dichter bij huis’, zoals de gemeentelijke herindeling tussen Gennep, Bergen en Mook/Middelaar. Rob Janssen: “Draagvlak daarvoor brokkelt steeds verder af en mij heeft nog steeds niemand kunnen uitleggen wat de burgers nou precies met die fusie opschieten. Waar begin je dan aan?”
Janssen kreeg als woordvoerder op ruimtelijke ordening in Maastricht ook het onderwerp van de omstreden extra Niersbrug op zijn bord. “Uitvoering en bewaking van natuurgebieden zoals het Niersdal is in handen van de provincie. Zodoende is het niet zo vreemd dat het provinciebestuur en de SP niet gecharmeerd zijn van die brug. Dus ook de zorg voor natuur en landschap ‘om de hoek’ staat op 2 maart op het spel.”

Dit artikel verscheen op 9 februari in De Maas en Niersbode

U bent hier