h

SP Gennep kiest voor versterking aan de basis

19 januari 2011

SP Gennep kiest voor versterking aan de basis

Gennep, 28 september 2010 De SP in Gennep zet het licht op groen voor de oprichting van een lokale afdeling. Tijdens een Algemene Ledenvergadering hebben de Gennepse SP-leden gisteren daartoe besloten. Verdere worteling in de samenleving, versterking van de fundamenten en ontplooiing van activiteiten staan daarbij centraal. Daarmee geeft de partij de voorkeur aan versterking aan de lokale basis boven deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in november.

Tijdens genoemde vergadering in het Gennepse gemeentehuis gaven nagenoeg alle SP-leden te kennen dat versterking en uitbouw van de nog jonge afdeling in oprichting nu absolute prioriteit heeft. “Voor de raadsverkiezingen in november zijn we gewoon nog niet klaar”, zegt de vers gekozen voorzitter Ruud Geraeds. “Voor raadsdeelname ligt de lat bij de SP heel hoog. Nu nog te hoog, oordelen onze leden. Versterking aan de basis vinden we op dit moment belangrijker dan snelle verkiezingsdeelname. We hebben de afgelopen maanden onder meer met een grote wijkenenquete in alle kernen van de gemeente een eerste stap in de richting van die versterking gezet. Die enquete heeft ons veel inzicht verschaft in wat er onder de bevolking leeft en heeft bovendien ertoe geleid dat het onderwerp van de speelplaatsen in de gemeente samen met wijkbewoners opnieuw op de kaart is gezet. Dat soort dingen willen we meer gaan doen; des te sterker staan we ervoor bij de volgende raadsverkiezingen na november. Want dan willen we er staan en meedoen.”

De huidige perikelen bij sommige andere partijen in Gennep tonen volgens Geraeds aan hoe belangrijk de worteling in de samenleving en het contact met wijkbewoners is. “Dát is de basis en die is voor ons cruciaal om verder aan te werken en uit te bouwen. Daar is bij ons geen enkele discussie over.”

De SP-ledenvergadering koos gisteren eveneens een afdelingsbestuur. Dit bestuur bestaat uit Ruud Geraeds (voorzitter, Gennep), Peter Wesseling (secretaris, Gennep), Rob Janssen (Ottersum), Dolinda Wijnhoven (Milsbeek) en Hans Frentz (Heijen).

U bent hier