h

SP-kandidaat stelt zich voor: Dolinda Wijnhoven-Franken (nummer 4)

1 februari 2014

SP-kandidaat stelt zich voor: Dolinda Wijnhoven-Franken (nummer 4)

Ik ben geboren en getogen in Milsbeek. Getrouwd en moeder van twee dochters. Na enige omzwervingen ben ik sinds een jaar of 14 werkzaam als verkoopmedewerkster in de plaatselijke supermarkt.

 

Politiek heeft al sinds mijn middelbare schooltijd mijn interesse. In die tijd, begin jaren tachtig, liep ik mee in de vredesdemonstraties in Amsterdam en Den Haag.  

Tien jaar geleden ben ik lid geworden van de SP. Degene die mij vooral aansprak, was Jan Marijnissen. Hij verwoordde op tv en in de krant precies wat ik dacht en voelde. En dat vind ik overigens nog steeds.

Na de landelijke verkiezingen in juni 2010 kregen de SP-leden in de gemeente Gennep een uitnodiging om eens met elkaar van gedachten te wisselen over de opzet van een lokale afdeling.Ik ben hier naar toe gegaan, vooral omdat ik de grote verkiezingsoverwinning van de PVV verontrustend vond. Ik wilde niet op de bank blijven zitten, maar iets gaan doen. In september 2010 trad ik toe tot het bestuur en sinds het voorjaar van 2011 ben ik secretaris van de afdeling.

Mijn motivatie om mij kandidaat te stellen heeft verschillende redenen. Op de eerste natuurlijk het gedachtegoed van de SP. Het streven naar een maatschappij, en als onderdeel daarvan onze gemeente, waar menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit  centraal staan. Verder vind ik het belangrijk dat er meerdere vrouwelijke kandidaten zijn en de kerkdorpen evenwichtig vertegenwoordigd zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier